Zaman-mekân kavramlar ve deneyimler (İstanbul: Yeni İnsan Yayınevi, 2023)
Önce rahatı kaçan bir ağaç vardı, sonra orman oldu. Şimdi halk da eklendi rahatı kaçanların arasına... Asıl mesele şu, sıra yönetenlere gelecek mi? Politikacılar, uzun yıllar boyunca ormanlarımızı rant uğruna kurban etti. Ormanların ölümü ekonomiye can, iktidara nefes verdi. Ülkenin doğası ve kültürü "kalkınma" bahaneleriyle günden güne yok oluyor. Bu eko-kıyımın önüne geçmek içinse "ağaçlandırma seferberlikleri" ilan ediliyor. Ormancılık yönetiminin başarısızlığı ormanlarımızın rahatını kaçırdı. İktidar; bir ağaç kesmişse on ağaç diktiğini ve ağaçlandırmada dünyada ilk üçe girdiğimizi anlatıp durdu. Bu ifadeyi sarf edenler belli ki ormanların yalnızca ağaçtan ibaret olmadığını anlamadı. İçerisinde canlı cansız birçok varlık barındıran ormanların da binlerce yılda hayat bulmuş doğal bir ekosistem olduğunu göz ardı ettiler. "Erdoğan Atmış'ın seçme yazı ve söyleşilerinden oluşan Rahatı Kaçan Orman kitabını 'ormancılığımızın 2000'li yıllarda çekilmiş bir fotoğrafı' olarak nitelendirmek haksızlık olur doğrusu. Dolayısıyla ben gönül rahatlığıyla 'ormancılığımızın dönem tarihi' yakıştırmasını yapacağım. Bu tarih öyle ya da böyle yazılmalıydı. Yazılmakla kalmadı, yayınlanmış da oldu işte..." Yücel Çağlar OKUMA PARÇASI İlginizi çekebilir...   Bir Ekolojistin Not Defteri ₺ 74,00 ₺ 55,50  Favorilerime Ekle     Doğayı Anlamak Seti ₺ 205,00  Favorilerime Ekle     Ormanların Gümbürtüsü ₺ 96,00 ₺ 72,00  Favorilerime Ekle    Email yeniinsanyayinevi@gmail.com  Adres İçerenköy Mah. Değirmen Yolu Cad. Kutay İş Merkezi, B Blok No: 18/6, 34747 Ataşehir/İSTANBUL Müşteri Hizmetleri Banka Hesaplarımız Gizlilik ve Güvenlik Satış Sözleşmesi Üyelik Sözleşmesi Kargo ve Teslimat Fatura Bilgileri    Yayınevimiz 2015 senesinden itibaren uluslararası yayınevi statüsünü kazanmıştır. Emeği geçen bütün yazarlarımıza teşekkür ederiz. Haber Ağımıza Kaydolun GÖNDER Designed by Perakoda © 2022 Yeni İnsan Yayınevi "Bu kitabın ortaya çıkışı yaklaşık on beş yıllık bir stüdyo deneyimini matbulaştırma arzusuna dayanıyor. Kuruluşundan bugüne başta Murat Uluğ ve Elif Yeşim Özgen Kösten olmak üzere çok sayıda ismin katkı koyduğu KOÜ Mimari Tasarıma Giriş Stüdyosu; mimarlığa ilişkin temel ve güncel kavramların masaya yatırılarak tasarım yoluyla yeniden üretildiği bir deney ortamı sunuyor. Elinizdeki kitap da yıllara yayılmış söz konusu deney[im]lerin başka deneyimlerle temas ederek tartışmaya açılmasını hedefliyor. Tasarım stüdyosunun genlerinde olan karşılaşma ortamını kendinde yeniden inşa etmeyi hedefleyen kitabın içeriğini ise stüdyonun strüktürünü biçimlendiren majör kavramlara verilen yanıtlar oluşturuyor. Kuşkusuz, matbulaşmak dışarıya açılmak anlamına geliyor. Bu doğrultuda stüdyoya zaman içerisinde katkı koymuş isimlerden -içeriden- metinlerle, stüdyoya doğrudan teması olmayan isimlerden -dışarıdan- metinler birleşiyor. Böylece kitap, stüdyo ortamına benzer şekilde bünyesinde itirazı, eleştiriyi ve çelişkiyi barındıran çok sesli bir metinler topluluğuna dönüşüyor."
2
Keywords: Mimari