Veritabanı ve SQL - Özer, İhsan (Seçkin Yayıncılık, 2023)
Kitap, güncellenmiş 2. Baskısını yapmıştır. Yazarın veritabanı ve SQL'i farklı bir bakış açısıyla anlattığı bu kitap konuyu sıkmadan ve de severek öğretmeyi hedefliyor. Kitap, içerdiği konuları uygulamalarla beraber anlatmaktadır. Bazı temel bilinmesi gereken kavramlar hatırlatıldıktan sonra SQL dili ile veritabanı mantığı ve normalizasyon şeması nasıl çizilmelidir konusu uygulamalı olarak gösterilmektedir. İleri düzey SQL uygulamalarında (cursor, trigger, function, stored procedure vs..) biraz daha açıklamaya yer verilmiş ve aynı anda uygulama da yaptırılarak konunun anlaşılması daha kolay ve hızlı hale getirilmiştir. Tıpkı havuz içerisinde yüzme öğretme gibi, konulardan kopmadan aşama aşama konular anlatılmaktadır. Bu ince ama etkili kaynak veritabanı işlemlerinizi yaparken her daim masanızda bulunduracağınız bir rehber olacaktır.