Tecrübem - Yaşar, Derleyen: Nezih (Ankara: ODTÜ Yayıncılık, 2017)
ODTÜ'lü Endüstri Mühendislerinin İş ve Yaşam Öykülerinden Kesitler TecrübEM'in varlığından birkaç yüz bin kişi haberdar olur, içinden birkaç on bin kişi yapılanı takdir eder (ve gelecekte kendilerinin bu yönde bir inisiyatifine temel teşkil etme ihtimali oluşursa), üstüne kitabı birkaç bin kişi okur, içinden birkaç yüz kişi işine yarayacak düşünceler elde eder, birkaç on kişi de kariyeri ile ilgili elle tutulur bir karar kriteri elde ettiğini düşünürse, bence bu yayın kurulu birçok insanın, başkalarının hayatına elle tutulur katkı anlamında, hayatı boyunca yapamadığı bir katkıyı yapmış olur. Kitap, yukarıda tanımlamaya çalıştığım ölçüde piyasa tarafından takdir edilse de edilmese de bu potansiyel etkiye ulaşabilecek bir projeyi yürütüp bitirmek, baslı basına övünülesi bir başarıdır. ListEM yazışmalarından - TecrübEM (20 Temmuz 2008 17:15:31) Turgut Uzer '76 Son görevi Sabancı Holding'te Grup Başkanlığı olan ve 2011 yılında kaybettiğimiz değerli arkadaşımız. TecrübEM, 50 ODTÜ mezunu endüstri mühendisinin imece usulü bir araya gelip telif haklarını da burs fonuna bıraktıkları eşi bulunmaz bir yapım oldu. Özgünlüğünün arka planında ise 20 yıldır süregelen ListEM deneyimi ve birikimi var. İnternet taramalarımda TecrübEM'in dünyada başka bir örneğine rastlamadım. İlk aşamada düşündüğümüzün ve beklentilerimizin çok ötesinde bir işlev yerine getirdi. Veliler, tercih yapacak öğrenciler, insan kaynakları yöneticileri, "su endüstri mühendisliği de neymiş" diye merak edenler TecrübEM'in üç baskı yapmasını sağladılar. Çorbada tuzu olanlara teşekkürlerimi sunarım. Yeni dileğim TecrübEM'i öğrenciyken hatta öğrenci bile olmamışken okuyup simdi mezun olanların TecrübEM 2'yi yazmaları. O zaman daha da mutlu olacağım... Erol Sayın '79 Mezunlarımızın yarıya yakınının her zaman iletişim içinde olmasını sağlayan ListEM ortamını geçen yüzyılda kuran hocamız.
2
Keywords: Endüstri mühendisliği