Mühendislik mekaniği- dinamik - Hibbeler, R. C. (Literatür Yayıncılık, 2023)
Literatür Yayıncılık olarak, dünyanın her yerinde üniversiteler ve eğitim kurumlarında yaygın bir şekilde kullanılan kitabın 14. basımdan çevirisini sunuyoruz. Bu kitabın temel amacı, öğrencilere mühendislik mekaniğinin teori ve uygulamalarını açık ve ayrıntılı bir şekilde sunmaktır. Orijinal kitabın yayın ekibi, bu baskıyı hazırlarken tüm dünyadan eğitimcilerle birlikte çalışıp, çok çeşitli konuları ele alarak, değişik ihtiyaçlara cevap vermeye ve öğrenciye en iyi öğrenim araçlarını sunmaya özen göstermiştir. Metrik baskı uyarlamasıyla kitaptaki modern yaklaşım ve eğitime uygunluk korunmuş ancak değişiklik ve uyarlama da yapılmış, yerellik gözetilmiştir. İçindekiler; Parçacık Kinematiği Parçacık Kinetiği Kuvvet ve İvme Parçacık Kinetiği İş ve Enerji Parçacık Kinetiği Kuvvet ve İvme Parçacık Kinetiği: İmpuls ve Momentum Rijit Cismin Düzlemsel Kinematiği Rijit Cismin Düzlemsel Kinetiği: Kuvvet ve İvme Rijit Cismin Düzlemsel Kinetiği: İş ve Enerji Rijit Cismin Düzlemsel Kinetiği: İmpuls ve Momentum Rijit Cisimlerin Üç Boyutlu Kinematiği Rijit Cisimlerin Üç Boyutlu Kinetiği Titreşimler