Mühendislik mekaniği statik - Hibbeler, R. C. (Literatür Yayıncılık, 2023)
Literatür Yayıncılık olarak, dünyanın her yerinde üniversiteler ve eğitim kurumlarında yaygın bir şekilde kullanılan kitabın 14. basımdan çevirisini sunuyoruz. Orijinal kitabın yayın ekibi, bu baskıyı hazırlarken tüm dünyadan eğitimcilerle birlikte çalışıp, çok çeşitli konuları ele alarak, değişik ihtiyaçlara cevap vermeye ve öğrenciye en iyi öğrenim araçlarını sunmaya özen göstermiştir. Metrik baskı uyarlamasıyla kitaptaki modern yaklaşım ve eğitime uygunluk korunmuş ancak değişiklik ve uyarlama da yapılmış, yerellik gözetilmiştir. İçindekiler; Genel İlkeler Kuvvet Vektörleri Parçacık Dengesi Kuvvet Sistemi Bileşkeleri Rijit Cisim Dengesi Yapısal Analiz İç Kuvvetler Sürtünme Ağırlık Merkezi ve Geometrik Merkez Eylemsizlik Momentleri Sanal İş