Yazılım test mühendisinin el kitabı - Gürbüz, Ali̇ (Seçkin Yayıncılık, 2023)
Kitap, güncellenmiş 3. baskısını yapmıştır. Kitap, tüm üniversitelerin Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Bilgisayar Programcılığı bölümlerinde okuyan öğrencilerin "Yazılım Kalite Güvencesi", "Yazılım Mühendisliği Analiz ve Tasarımı", "Bilgisayar Programlama", "Yazılım Gereksinim Mühendisliği", "Yazılım Proje Yönetimi" ve "Yazılım Sınama ve Doğrulama" gibi derslerin ders müfredatlarına uygun olarak hazırlanmıştır. Bu kitap, ayrıca ISTQB 2018 müfredatına uyumlu olup ISTQB Temel Seviye, ISTQB İleri Seviye ve ISTQB Test Yöneticisi Sertifika sınavlarına hazırlananlar için bir çalışma rehberi ve içerdiği sorular ile sınava hazırlık kitabıdır. Kitap yazılım testleri alanında yeni yayınlanan ve dünyadaki tüm standart enstitüleri tarafından kabul gören BC ISO/IEC/IEEE 29119 Yazılım Testleri standart serisine uygun olarak hazırlanmış olup pratikte kullanılan form ve şablonları içermektedir. Bu kitap, yazılım testleri konusunda kendisini yetiştirmek ve bu alanda profesyonelleşmek isteyen herkes için bir rehber oluşturma amacıyla hazırlanmıştır. Kitap ayrıca www.yazilimtestmerkezi.com web sitesi üzerinden yapılacak paylaşımlar ile desteklenmekte olup yazılım testleriyle ilgili istediğiniz belgelere, şablonlara ve sertifika sınavına hazırlık sorularına buradan erişebileceksiniz