Türk müziği nazariyatı ve solfej - 1 - Tekin, Hatice Selen (Müzik Eğitimi Yayınları, 2016)
Bu kitap Türk Müziği Nazariyatı ve Solfej - 1 kitabının genişletilmiş üçüncü basımıdır. Kitap müziğimize temel teşkil eden yalın, sade anlamında kullanılan "basit makamlar" ile bulundukları perdeden diğer perdelere aktarılarak oluşan "şed (aktarılmış) makamları" kapsamakta ve bunlara ilişkin Türk Müziği makam ve usûl (ritim) bilgilerini ve uygulamalarını içermektedir. Kitabı temel amacı Türk Müziği makam ve usûl (ritim) bilgisine yönelik başlıkları gelenekten kopmadan, sadeleştirilmiş, didaktik, metodik ve çağın gereksinimlerime uygun yaklaşımlarla anlatabilmek ve bunları herkesin anlayabileceği şekilde bilindik eserlerle desteklemektir. Bütün bunların yanı sıra makamları öğretmeye yönelik 152 tane de egzersiz bestelenmiştir. 2004 yılından bu yana kitabımız her kesimden bireye ulaşmıştır. Bu anlamda gerek eğitim gören öğrenciler gerekse akademik ortamlarda öğretim elemanları tarafından faydalı bulunmuştur. Kitabın bu baskısı Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları tarafından üretilen CD çalışması ile desteklenmiştir. Dinleme çalışmaları ile kitabın işlevselliği daha da artmaktadır. Bilindiği üzere müziğimizde meşk eğitiminin önemi büyüktür. Kaliteli icraları dinlemek, gelenekte var olan üslûp ve tavır özelliklerini kavramak, bu yöndeki bilgileri en doğru ve kalıcı biçimde edinmeyi sağlayacaktır