Müzik soru bankası-2 - Eroğlu Algan, Özgül (Müzik Eğitimi Yayınları, 2019)
Bu kitap Müzik Soru Bankası-1 kitabının devamıdır. Birinci kitabın oldukça yoğun talep görmesi üzerine konservatuvar, eğitim fakültesi, güzel sanatlar fakültesi, güzel sanatlar lisesi gibi mesleki müzik eğitimi veren her türden kurumlardaki öğrenci ve öğretmenler için yardımcı ders kitabı niteliği taşıyan ikinci kitap hazırlanmıştır. Kuramsal müzik bilgilerini pekiştirmek amacıyla daha çok solfej, kulak eğitimi ve armoni derslerinde kullanılacak olan kitap öğretmenlere kolaylık, öğrencilere de düzenli çalışma olanağı sağlamaktadır. Kitap yayınlanmadan önce denenmiş ve olumlu sonuçlar alındığı görülmüştür. Kitapta yer verilen konular belirli bir zorluk derecesine göre sıralanmıştır. Konular kolaydan zora, basitten karmaşığa adım adım ilerlemektedir. Kitabın sonunda yer alan karma testler ise bize kendi bilgimizi bütünüyle sınama deneme olanağı vermektedir. Ayrıca bütün test sorularının doğru cevapları kitabın en sonunda yer alan "cevap anahtarı" başlıklı kısımda verilmiştir