Dikte 101 - Belge, Ozan. (İstanbul: Müzik Eğitimi Yayınları, 2019)
Dikte 101, dikte yazmaya yeni başlayanlara, bu alanda kendini geliştirmek isteyenlere ve bu eğitimi verenlere yol göstermek ve kaynak oluşturmak amacıyla tasarlanıp yazılmıştır. Kitap başlangıç düzeyinden ileri düzeye doğru sıralanmış ezgilerden oluşur. Başlangıçta yer alan ezgiler karışık olmayan nota değerleri ve yanaşık sesler içerir. Daha sonraki ezgilerde sırasıyla 3'lü, 4'lü ve 5'li aralıklar bulunmaktadır. Devamındaki ezgilerde bu aralıklar kullanılarak temel, I. çevirim ve II. çevirim konumunda oluşturulan akorlar yer almaktadır. Kitapta yer alan dikteler iki diyez ve iki bemole kadar olan majör ve minör tonlarda yazılmıştır. Ölçü sayısı olarak 2/4'lük, 3/4'lük, 4/4'lük, 3/8'lik ve 6/8'lik ölçü sayıları kullanılmıştır. Nota değerleri, zorluk düzeyi arttıkça çeşitlenmektedir. Ele alınan konular birbirlerinden kesin bir şekilde ayrılmamış, yeni konu ile eski konuya ait dikteler iç içe yerleştirilmiştir
1
Keywords: Solfej