Batı müziğinde form ve analiz - Savaş, Mesruh (Müzik Eğitimi Yayınları, 2018)
Bu kitapta, müzik öğrencilerini, müzisyenleri ve Batı Müziği'ne ilgi duyan bütün müzikseverleri, standart müzik formlarıyla/biçimleriyle tanıştırmak ve gerçek anlamıyla müzik analizinin nasıl yapılacağını öğretecek teknik becerileri kazandırmak amaçlanmıştır. Bu, bir müzik parçasının özelliklerine önyargısız yaklaşma ve safça söylenecek olursa müziğin yapısını keşfetme becerisidir. Böyle bir beceriyi geliştirmek için kitabın her bölümünde belli aralıklarla çok sayıda çalışma önerilmiştir. Bu çalışmaların çoğu Batı Müziği repertuvarının iyi bilinen ve kolay erişilebilen parçalarından oluşmakla birlikte çeşitlilik olması için farklı dönem ve üsluplara ait örnekler de mevcuttur. Bu örnekleri kendi başına çözme girişimi özellikle müzik öğrencilerine form bilgisi, müzik analizi vb. derslerde iyi bir rehber olacaktır. Kitapta motif, cümle, kadans, dönem gibi müzik biçiminin temel bileşenleri açıklanmış ve Ortaçağ düz ezgilerinden 20. yüzyılda konçertonun gelişime dek geniş bir zaman diliminden ikili, üçlü, tema ve çeşitlemeler, rondo, sonat ve konçerto gibi eser ve biçime yer verilmiştir. Bu kitap müzik öğrencilerinin ve müzisyenlerin halihazırda ellerinde bulunan eserler hakkında daha önce sormadıkları soruları sormalarına ve bunlara cevap bulmalarına da katkı sağlayacaktır.