Atonal solfejler - Orhon, Orhun (Müzik Eğitimi Yayınları, 2017)
Bu kitap, bir tonal bağlam olmaksızın yazılmış sistematik solfej parçalarını içermektedir. Modern müziğin en az son yüz yıllık yazısını okumak ve işitebilmek için gereken temeli hazırlamak amacıyla yazılmıştır. Kitapta yer alan çalışmalardan, temel eğitim seviyesini tamamlamış bütün müzisyenler faydalanabilir. Her aralık için yirmi dört adet, sekiz ölçülük parça yazılmıştır. Çalışmalar ikili aralık ile başlar ve yedili aralığa kadar uzanır. Aralık ilişkileri pekiştirilerek gelişmiş bir perde algısına ve duyuş kapasitesine ulaşılır. Aynı zamanda müzikal imler ve ifade işaretlerinin uygulanması ile gelişmiş bir solfej seviyesi hedeflenmektedir. Çalışmalar sırasında sesler mutlaka birbiriyle ilişki içerisinde düşünülerek şarkılanmalı ve ancak bundan sonra piyano gibi sabit akorda sahip bir çalgı ile kontrol edilerek şarkılanan perdeler kontrol edilmelidir. Kitapta yer alan parçalar dikte çalışmaları için de kullanılabilir. Bu durumda dört ya da iki ölçülük bölünmeler iki tekrarlı olarak çalmak uygun olacaktır.