Piyano için Türk sanat müziği şarkıları - Durak, Yavuz (İstanbul : Müzik Eğitimi Yayınları, 2018)
Bu kitap hem mesleki müzik eğitimi kurumları (konservatuvar, eğitim ve güzel sanatlar fakültelerinin müzik bölümleri ile güzel sanatlar lisesi) öğrencileri hem de amatör piyano öğrencileri ve öğretmenleri için Türk Sanat Müziği repertuvarının eğitim müziğine kazandırılması amacıyla tarafımdan Yrd.Doç.Dr. Yavuz Durak ve Öğr.Gör. M. Şahin Akıncı'ya sipariş edilmiştir. Kitapta, Türk Sanat Müziğinin en sevilen şarkılarından seçilen Nihavent, Muhayyer Kürdi, Hicaz ve Kürdili Hicazkâr makamlarından 25 eser yer almaktadır. Düzenlemeler yapılırken eserlerin kolay çalınabilirliği göz önünde bulundurulmuştur. Ayrıca kullanıcılara fikir vermesi ve eser seçimini kolaylaştırmak bakımından eserlerin MP3 ses kayıtları ücretsiz olarak kullanımınıza sunulmuştur. Eserlerin tamamını buradan [77.45MB] indirebilirsiniz. Öğretmen ve öğrencilerimiz; normalde piyano için hazırlanan bu kitabı şarkı sözlerini de ekleyerek şan için ya da piyanodaki sağ el partisini çeşitli çalgılarla seslendirerek örneğin keman ve piyano için de kullanabilir, seslendirebilirler. Türk Müziği şarkılarından oluşan bu repertuvar kitabının Türk müzik eğitimine yeni bir boyut getireceği ve katkı sağlayacağı ümit edilmektedir. Bu yolla mesleki müzik okullarında görev yapmakta olan yöneticilerin ya da başka bir deyişle karar vericilerin "bu müzik okullarında da sadece Batı Müziği yapılıyor" ön yargısının önüne geçilmesi ve müzik eğitimine yönetsel destek sağlanması da amaçlanmıştır. Müzik eğitimi camiamıza ve bütün kullanıcılara yararlı olması dileğiyle. Prof. Dr. Süleyman Tarman Müzik Eğitimi Yayınları Gn. Yönetmeni
1
Keywords: Turkshish music; Türk müziği