Piyano için diziler, kadanslar ve arpejler - Tarman, Süleyman (Müzik Eğitimi Yayınları, 2018)
Bu kitap her düzeyde piyano çalan öğrenci ve öğretmenler için hazırlanmış bir teknik çalışmalar kitabıdır. Bu bakımdan hem özel ders, hem de mesleki piyano eğitimi veren öğretmenler için kullandıkları diğer kitap/metot eser vb. materyallerin yanında yararlanabilecekleri ikinci bir başucu kitabı niteliği taşımaktadır. Başka bir ifadeyle, piyano çalan herkesin elinin altında bulundurması gereken önemli bir kitaptır. Kitapta evrensel piyano literatürü taranarak, en uygun parmak numaralarına her ton ve konuda -olması gerektiği kadar- yer verilmiştir. Kullanım kolaylığı bakımından kitaptaki her konu numaralandırılmıştır. Bu şekilde öğretmen sadece numara belirterek hangi konuların çalışılması gerektiğini kolayca öğrencisine söyleyebilir ve işaretleyebilir. Kitapta ele alınan başlıca konular aşağıdaki gibidir: Her bir ton için özlü bilgiler ve sadece parmak numaraları. 1 oktav içinde dizi çalışmaları, 2 oktav içinde bütün tonlarda paralel ve ters dizi çalışmaları, 4 oktav içinde bütün tonlarda paralel ve ters dizi çalışmaları, Bütün tonlarda üç sesli ve dört sesli kadans çalışmaları, 2 oktav içinde bütün tonlarda paralel ve ters arpej çalışmaları