Piyano için dağarcık - Durak, Yavuz (İstanbul : Müzik Eğitimi Yayınları, 2018)
Bu kitapta yer alan beste ve düzenlemeler, "Güzel Sanatlar Liseleri", "Eğitim Fakülteleri Müzik Öğretmenliği Bölümleri", "Konservatuvarlar", ve "Güzel Sanatlar Fakülteleri Müzik Bölümleri" gibi mesleki piyano eğitimi veren kurumlardaki öğrencilerin, piyanoya başlangıç aşamasından itibaren seslendirilebilecekleri niteliktedir. Kitaptaki ilk 4 etüt ile Çoban, Saray Yolu ve Merdiven gibi küçük ölçekli parçalar, yüksek lisans tezimdeki piyano eğitimi başlangıç aşaması için oluşturmayı düşündüğüm dağarcıktan örneklerdir. Buradaki amaç piyano eğitimi başlangıç aşamasında orta do konumundan başlayarak kendi ezgilerimizden oluşan bir dağarcık önerisiydi. Bu kitapta yer alan "Süpürgesi Yoncadan" ve "Taşlı Tarla Ayrıklı" isimli düzenlemeler, 1993 yılında daha lisans 4. sınıfta iken "Türk Müziği Çokseslendirme" dersi kapsamında sevgili öğretmenim Prof. Ertuğrul BAYRAKTAR gözetiminde ders ödevi olarak hazırlanmıştı. "Değirmen" isimli eser ise Prof. Veli MUHATOV'un 1994 yılında yüksek lisans programı kapsamında yapılan "Besteleme Teknikleri" dersinin ürünlerinden bir tanesidir. Kitapta yer alan "Su" isimli eser, 2008 yılında düzenlenen Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması'na "h2o" adıyla katılmış ve remix versiyonuyla ödüle layık görülmüştür. "Şaka" ve "Fidayda Üzerine Çeşitlemeler" isimli eserler ise piyano öğrencilerimin belli teknik davranışları kazanabilmeleri için tarafımdan etüt niteliğinde yazılmış, fakat zaman içerisinde çeşitli değişimlerle eser niteliğine dönüşmüştür.tapta yer alan 14 parçanın canlı kayıtlarını içindekiler kısmından dinleyebilirsiniz. Parçaların tamamımın MP3 dosyalarını ücretsiz olarak bir defada (24.5MB) indirmek için buraya tıklayınız
1
Keywords: Music album; Müzik albüm