Şan için piyano eşlikli albüm - Şimşek, Gülşen (2019)
Bu kitap, ülkemizdeki Konservatuar, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Anadolu Güzel Sanatlar Liselerinin öğrenci ve eğitimcileri ile bu kurumların yetenek sınavlarına girmeyi düşünenler için hazırlanmıştır. Yukarıda sıralanan mesleki müzik eğitimi kurumlarımızın hepsinde "Şan" ya da "Bireysel Ses Eğitimi" derslerinde kullanılabilecek olan bu repertuar; lied, arya antik, arya ve napoliten şarkılardan seçilerek oluşturulmuştur. Repertuar Prof. Gülşen Şimşek'in 40 yıllık mesleki deneyimini yansıtmaktadır. Liedlerin dili Türkçe, arya antik, arya ve napoliten şarkıların dili ise (orjinal) İtalyan'cadır. Kitapta yer alan eserler, insan sesinin özellikleri dikkate alınarak soprano-tenor, mezzosoprano-bariton ve alto-bas için değişik tonlarda düzenlemiştir. Kitabın geliştirilmiş bu ikinci basımında kitapla birlikte bir de MP3 CD'si yer almaktadır. CD'nin hazırlanması ve bazı eserlerin başında intro olmadığı için onlara da piyano girişi eklenmesi işleri kitabın editörü Doç.Dr. Süleyman Tarman tarafından yapılmıştır. Kitapta yer alan 76 eser tek bir CD'ye sığmadığı için, künye bilgileri ile birlikte MP3 formatında kaydedilmiştir. Böylece kitaptaki eser numarası CD'den seçilerek, istenilen eser bir "Steinway Piyano" eşliğinde söylenebilecek hale gelmiştir. Yarı playback olarak adlandırılan bu yöntem sayesinde şarkıları seslendirmenin hem öğrenciler hem de ses eğitimcileri için daha zevkli ve kolay hale gelmesi, derslerin daha verimli geçmesi amaçlanmıştır. buraya tıklayınız.