Koro eğitimi ve yönetimi - Çevik, Suna. (İstanbul : Müzik Eğitimi Yayınları, 2019)
Koro yöneticilerinin baş ucu rehberi olma özelliğini taşıyan bu kitap, akademik müzik eğitimi veren tüm okulların korolarıyla, mesleki koroların, genç ve yetişkinlerden oluşan özengen (amatör) koroların eğitimine yönelik araştırma, geliştirme, deneme ve uygulamalar sonucunda ortaya konulan bir çalışmanın ürünüdür. "Koro Eğitimi ve Yönetimi" kitabı, Müziksel Söyleme, Ses ve İnsanda Ses Sistemi, Koro Eğitimi, Koroda Ses Eğitimi Uygulamaları, Koro Yönetimi ve Yönetme Teknikleri, Müzik Tarihinde Dönemler ve Dönemlere Özgü Stiller, Koro Müziği Repertuarı, Konser Programları ve Konser Organizasyonları gibi konu alanlarını kapsamaktadır. Çalışmada, her bir konu alanı bir bölüm başlığı altında irdelenmiş olup, koro eğitimi ve yönetimine ilişkin kavramlar, ilkeler, yöntemler, yaklaşımlar, çizimler, uygulama örnekleri ve önerilere yer verilmiştir. Kitabın, müziksel, dilsel ve sosyal davranışları kazandırma süreci olarak tanımlanan koro eğitiminin, çağdaş eğitimin temel ilke ve amaçları doğrultusunda, zengin müzik kültürümüzün özelliklerine ve dilimizin fonetik yapısına uygun şarkı söyleme yaklaşımıyla, kuşaktan kuşağa aktarılarak yaygınlaşmasına ve geniş kitlelere ulaştırılmasına katkı sağlayacağı öngörülmektedir
1
Keywords: Choral education; Koro eğitimi .