Şan için temel bilgiler ve ses egz. - Baltacıoğlu, Asena Gözen (Müzik Eğitimi Yayınları, 2017)
Bu kitap, müzik eğitiminin önemli bir dalı olan şan eğitimi alanıyla ilgili kavramsal çerçeveyi ve temel ses eğitiminden hareketle şan eğitiminde de kullanılabilecek alıştırmaları kapsamaktadır. Birinci bölümde kavramsal çerçeve, şan alanıyla ilgili temel kavramlar, küçük bir terimler sözlüğü ve eser türleriyle ilgili tanımlar yer almaktadır. Bu bölüm, özellikle öğrencilerin alanla ilgili genel bir formasyon kazanmasına yönelik bilgileri içermektedir. İkinci bölüm ise yazarın araştırıp, deneyerek ve uygulayarak oluşturduğu alıştırmaları kapsamaktadır. Her bir alıştırmanın karşılaşılabilecek ses sorunlarını çözümleyici, sesi geliştirici ve koruyucu nitelikler taşıdığı görülmektedir. Dikkatli ve deneyimlere dayalı bir çalışmanın ürünü olan bu kitap, ses eğitimcileri, şan öğrencileri, müzik öğretmenleri ile seslerini mesleki amaç veya amatör yaklaşımla kullananlar için bir kılavuz kitap özelliğini taşımaktadır. Prof. Suna Çevik