Şan için piyano eşlikli azeri türküler - Koç, Muhammet (İstanbul : Müzik Eğitimi Yayınları, 2017)
2014 yılında yayınlanan "Şan İçin Piyano Eşlikli 12 Türkü" ve 2016 yılında yayınlanan "Şan İçin Piyano Eşlikli 9 Türkü" isimli kitaplarımızda TRT Halk Müziği dağarcığından seçilen farklı yörelere ait toplam 21 halk türküsü şan ve piyano için düzenlenmiştir. Bu kitapta ise 14 Azeri halk türküsü şan ve piyano için düzenlenip sunulmuştur. Diğer iki kitapta olduğu gibi, sanatçıların ve öğrencilerin seçim yapmasını kolaylaştırmak için her bir türkü üç farklı tonalitede düzenlenmiş, böylece her türkünün farklı ses gruplarında (Soprano-Tenor, Mezzosoprano-Bariton, Alto-Bas) seslendirilebilmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın bu çerçevede kullanılması, pedagojik amaçların yanı sıra, ses eğitimcisi ve eşlikçinin insan sesine dair eserleri, öğrencinin ve profesyonel şarkıcının bireysel ses özelliklerine bağlı olarak istenilen tonalitede daha doğru seçmesini sağlayabilecektir. Kitapta yer alan türküleri içindekiler kısmından dinleyebilirsiniz. Türkülerin değişik ses renkleri için hazırlanan 3 farklı tondaki piyano eşliklerinin MP3 dosyalarını ücretsiz olarak bir defada (98.3MB) indirmek için buraya tıklayınız
1
Keywords: Adult voice training; Yetişkin ses eğitimi