Şan için piyano eşlikli 12 türkü - Koç, Muhammet (İstanbul : Müzik Eğitimi Yayınları, 2014)
Ses dağarına eklenen yeni bir albüm; yeni bir ses yeni bir nefes. Farklı yörelere ait zengin halk müziğimizin usta eller tarafından derlenmiş, her biri en derin duyguları yalın ve içten bir anlatımla dile getiren şiirler üzerine yakılmış piyano eşlikli 12 türkümüz. Makamsal-modal yapı özelliklerinden, ritmik yapı ve sözel zenginliğinden kaynaklanan güzelliklerine, çoksesliliğin eklediği derinlik ve tınısal renklerle, adeta yeniden yaratılmış ve müzik dünyamıza sunulmuştur. Bu sunumla, farklı coğrafyadan ve farklı kültürden iki müzikçinin kendi duyuş ve düşüncelerini aktararak düzenledikleri bu türküler, müziğin sınır tanımayan etki gücüyle her topraktan, her kültürden insana ve gönüllere seslenecektir. Her bir türkünün makamsal-modal dizisinin, aktarım yoluyla dört farklı ses türünün özelliklerine uygun olarak düzenlenmiş olması, farklı ses türlerine sahip seslendiricilerin kendi tercihleri doğrulusunda bir seçim yapmalarına olanak sağlayacaktır. Ayrıca bu çalışmanın önemli bir özelliği, tanınan türkülerin yanında daha az seslendirilen türkülere de yer verilmiş olmasıdır. Kitapta yer alan türküleri içindekiler kısmından dinleyebilirsiniz. Türkülerin değişik ses renkleri için hazırlanan 4 farklı tondaki piyano eşliklerinin MP3 dosyalarını ücretsiz olarak bir defada (142MB) indirmek için buraya tıklayınız. Ses eğitimi alanı, her düzeydeki seslendiricinin zevkle seslendirip yorumlayacağı yeni türkülere kavuşmuştur. Bu güzel türküler, sesleri ve seslendiricilerini beklemektedir. Prof. Suna Çevik
1
Keywords: Adult voice training; Yetişkin ses eğitimi