Keman ve piyano için Türk ezgileri - Efe, Mehmet
Bu kitap ülkemizde keman ve piyano için hazırlanmış ve tamamı Geleneksel Türk Müziği kaynaklı ilk oda müziği dağarcığıdır. Bu bakımdan hem keman eğitiminde yararlanılabilecek bir kaynak, hem de konser programlarında bölümler halinde ya da bütünüyle seslendirilebilecek şekilde düzenlenmiştir. Kitaptaki 10 eserin seçiminde yöre, makam vb. özellikler yerine kemanın ses rengine ve ses sınırlarına uygunluk gözetilmiştir. Eserlerin tamamı, keman eğitimi bakımından öğrencilerin teknik ve müzikal açıdan gelişimlerine katkı sağlayacak niteliktedir. Kitabın beraberindeki MP3 dosyalarında, bütün eserlerin canlı olarak keman ve piyano ile seslendirilmiş hali ve buna ek olarak sadece piyano eşlikleri yer almaktadır.