Yeni başlayanlar için ezgilerle keman eğitimi - Çağlar, Erdem (Müzik Eğitimi Yayınları, 2018)
Keman eğitimi, oldukça uzun zaman alan zahmetli bir süreçtir. Teknik çalışmalarla geliştirilen beceriler müzikalite ile birleşerek olağanüstü ezgilerin ortaya çıkmasını sağlar. Sabırla yapılan dikkatli çalışmalar meyvesini en güzel şekilde vermektedir. Çeşitli araştırmalar göstermektedir ki bilinen ezgilerin çalgı eğitiminde kullanılması oldukça iyi sonuçlar vermektedir. Bu kitabın benzerlerinden başlıca farklılığı özellikle başlangıç çalışmalarında ülkemizde yaygın olarak bilinen ezgilerin kullanılmış olmasıdır. Bu çalışmaların günlük olarak tekrar edilmesi ile başlangıç seviyesinde doğru bir keman eğitimi gerçekleşebilecektir. Kitap piyano (eşlik) partisyonu ve keman partisi olmak üzere iki bölümlüdür. Kitaptaki eserlerin güçlük düzeylerinin saptanmasında özellikle küçük yaştaki amatör keman öğrencileri ile yeni başlayanlar göz önünde bulundurulmuştur. Ayrıca eserlerin bilindik ve tanınır olması da keman çalmayı bir yandan zevkli hale getirirken, bir yandan da kolaylaştıracaktır.