Oyunlarla Keman - Bilen, Sermin (Müzik Eğitimi Yayınları, 2009)
Bilindiği gibi tüm çalgılarda olduğu gibi, keman çalmayı öğrenmek de bol egzersiz yapmayı gerektirmektedir. Çocukların bol egzersizlerle çalışmayı sürdürmesi yüksek düzeyde içsel motivasyon gelişimine bağlıdır. Bilişsel, işitsel ve teknik becerilerin gelişmesi için tekrarlanan çalışmalar, çocukların ruhsal ve zihinsel gelişimlerine uygun etkinlikleri içermediğinde çocuğun duyuşsal özelliklerini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sorunun ortadan kaldırılmasına yönelik bir düşünceyle hazırlanmış olan bu kitapta, bireysel keman derslerini destekleyecek, keman çalmaya yeni başlayan çocukların birbirleri ile etkileşimlerini sağlayacak sekiz toplu keman dersi etkinliği yer almaktadır. Küçük çocukların ruhsal ve zihinsel özeliklerine uygun düzenlemeleri içeren bu etkinlikler aracılığıyla çocukların ; Kemanla tanıştırılması, Keman çalmaya motive edilmesi, Yaratıcılıklarının geliştirilmesi, İşitsel ve teknik becerilerinin temelinin atılması hedeflenmiştir. Kitabın kursiyer programı olan konservatuvarlarda ve sanat merkezlerinde küçük çocuklarla çalışan keman öğretmenlerine farklı bir bakış açısı kazandıracağı umulmaktadır