Viyola için piyano eşlikli albüm - Erol Düzbastılar, Meltem (İstanbul : Müzik Eğitimi Yayınları, 2010)
Bu albüm ve içindeki parçalar başlangıç aşamasındaki öğrenciler içindir. Eserlerde sadece birinci pozisyon kullanılmış ve zorluk derecelerine göre sıralanmıştır. Tümü piyano eşlikli olan parçaların tamamı hem sınavlarda hem de konserlerde seslendirilebilecek niteliktedir. Bu kitap, keman eserlerinin viyolaya uyarlanması ve düzenlenmesiyle oluşturulmuştur. Eserler basılmadan önce, uzunca bir süre derslerde denenmiş ve sonunda öğrencilerin çalgılarını daha fazla sevdiği, derse daha istekli geldikleri ve başarılarının arttığı gözlenmiştir. Kitapta yer alan eserler öğrencilerin de isteği üzerine bu albümde toplanmıştır. Daha ileri düzeylerdeki eserleri içeren albümlerin yayın hazırlıkları ise halen devam etmektedir
1
Keywords: Album with piano accompaniment; Piyano eşlikli albüm