Cello warm-up! - Dikener, Şölen (İstanbul : Müzik Eğitimi Yayınları, 2016)
Meslektaşım ve arkadaşım Şölen Dikener, yeteri derecede metoda sahip başlangıç seviyesindekilerden çok, ileri seviyeye geçmekte olan çellistler için eşsiz bir teknik materyal koleksiyonu yazmıştır. Bu egzersizler hem orijinal, hem de sağlam bir temele dayalı yaklaşımla güvenli entonasyon, iyi koordinasyon, güzel ve esnek bir ton gibi köklü konuları içeriyor. İnanıyorum ki bu metot içinde yer alan teknik geliştirme girişimleri, çalgının ilk dönemini geride bırakmış her çelliste yardımcı olacaktır. Bu enstrümanı çalan öğrencilerimin de benim kadar bu kitaptan zevk alacaklarını tahmin ediyorum. Jonathan Spitz Viyolonsel Profesörü, Rutgers University, New Jersey, USA Solo Viyolonselist, New Jersey Senfoni Orkestrası, USA
1
Keywords: Music Study books; Müzik etüt kitabı