Yeni başlayanlar için korno metodu - Gökmen, Begüm (Müzik Eğitimi Yayınları, 2019)
Korno eğitiminde bugüne kadar ülkemizde ders kitabı olarak Almanca ve İngilizce dilinde yazılmış kitaplar kullanılmaktaydı. Dolayısıyla başlangıç düzeyindeki bu öğrenciler, yabancı dildeki bu kitapları okuyup anlayamadıklarından sadece görselleri inceleyerek yazan bilgiler hakkında fikir sahibi olmaya çalışıyorlardı. Bu eksikliği gidermek için öğrencilerimizin kendi dillerinde okuyup anlayabilecekleri bir kaynak kitap yazmayı amaçladım. Bugüne kadar yazılmış literatürün en seçkin korno metotlarını inceledim. Tüm müzisyenlerin anlayabileceği ve kullanabileceği bir korno kitabı hazırlamaya çalıştım. Bu kitap, ülkemizde yayınlanan ilk - Türkçe korno metodu niteliğini taşımaktadır. Kitapta kornonun tarihçesinden başlayarak; kornoya yeni başlayanların ihtiyaç duyabileceği müzik terimleri, nefes egzersizleri, dudak pozisyonu, ağızlığın ve sağ elin kullanımı, gamlar ve çalışma şekilleri ile günlük ısınma çalışmalarına yer verilmiştir.