Müzik teknolojisine giriş - Tarikci, Abdurrahman (İstanbul : Müzik Eğitimi Yayınları, 2019)
Müziğin yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Sinemada, tiyatroda, konserde, CD'de, radyoda, sokakta, evde ve birçok yerdedir müzik. Ancak müziği dinlemek ya da dinleyiciye ulaştırmak için "müzik teknolojisi" gerekir. Müzik teknolojisi, müziği kaydetmek, yayınlamak ya da kitlelere ulaştırmak için gereken bütün bilgileri içerir. Geniş kapsamlı ve çok disiplinli bir konudur. Bu kitap başlangıç düzeyinde bir kitaptır. İçerisinde, sesin oluşumuyla ilgili temel kavramları, mikrofonlar, mikserler gibi teknik donanımların özelliklerini ve işlevlerini bulabilirsiniz. Ayrıca, müzik teknolojisi alanında kullanılan yazılımlar, MIDI teknolojisi ve stüdyo türleri de bu kitabın kapsamı içindedir. Müzik Teknolojisine Giriş kitabı kolay anlaşılabilir dili, sunduğu bilgi düzeyi ve güncel örnekleri ile rahatlıkla anlaşılabilecek ve üniversitelerin ilgili bölümlerinde ders kitabı olarak kullanılabilecek bir kitaptır. İçindekileri görmek için yukarıdaki "içindekiler" bağlantısına tıklayınız..
1
Keywords: Music technology; Müzik teknolojisi