Kreatif müzik terapi - Duran Orlowski, Duygu (İstanbul : Müzik Eğitimi Yayınları, 2018)
Kreatif Müzik Terapi - Duyguların Tınısı Konusuna ne kadar hâkim ve bu konuda ne kadar yetkin olduğunu yakından izlediğim Sayın Duygu Duran Orlwoski, ülkemizde henüz emekleme aşamasında olan Müzik Terapi alanındaki büyük bir boşluğu dolduracağına inandığım bu kıymetli eseri için gönülden tebrik ediyorum. Prof. Dr. Hanefi ÖZBEK Medipol Üniversitesi Bu kitap bir yandan okuyucuyu Kreatif Müzik Terapi ile tanıştırmayı hedeflerken bir yandan da konuları en kreatif yollarla aktarma çabasını ve iddiasını ortaya koyuyor. Bu kitap ülkemizin ilk kreatif müzik terapi kitabı olma özelliğini de taşıyor. Prof. Dr. Levent ÖZTÜRK Uygulamalı Müzik Terapileri Derneği Başkanı Müzik terapist Duygu Duran Orlowski tarafından kaleme alınan bu kitap bu alanda çalışanlara kılavuzluk edecek, ilham olacak, merak uyandıracak ve alandaki büyük boşluğu dolduracaktır. Kitap, müzik terapi pratiğine yönelik Türkiye'de yayınlanan ilk kitap olması nedeniyle ayrıca önemlidir. Doç. Dr. Burçin UÇANER ÇİFTDALÖZ Müzikterapi Derneği Başkanı "Almanya'da yaşayan müzik terapisti Duygu Duran Orlowski'yle yapılan bilimsel çalışma uyuyamama ve düzensiz uyku sorunları olan çocuklar için umut ışığı oldu" Milliyet-2018 "Hiç ilaç kullanmadan uyku problemini çözdüler" Sözcü-2018 Duygu Duran Orlowski Almanya ve Türkiye'de düzenlediği atölye çalışmaları ile bu kitapta yer alan uygulamalar da dâhil olmak üzere kreatif müzik terapi yaklaşımlarını katılımcılarla paylaşmaktadır
1
Keywords: Music therapy; Müzik terapi