Çello ile yolculuğum : çello hakkında her şey - Bilgel, Nazan (Müzik Eğitimi Yayınları, 2018)
Bu kitapta meslek hayatında "Hipokrat Yemini" ederek kendisini insan yaşamına adayan bir hekimin çello ile buluşmasını ve bu buluşmanın ardından ruhsal yaşamında kendini nasılda çelloya adadığının öyküsünü bulacaksınız. Çocuğuna keman dersi aldırırken "ben neden boş oturuyorum ki" diyerek ileri yaşta çelloya başlayan yazarımız, yetişkinlerde çalgı çalmanın güçlükleriyle nasıl başa çıkılacağını deneyimliyor ve bu deneyimlerini bizimle paylaşıyor...Kitapta okuyucuyla sadece çello ile yolculuğunu paylaşmakla da kalmıyor. Sanki profesyonel bir çellistmişçesine ya da konservatuvarda çello üzerine tez hazırlayan bir çello öğrencisiymişçesine çello ile ilgili aklınıza ne geliyorsa onları da göz önüne seriveriyor. İşte bunlardan bazıları: Çellonun tarihçesi, ünlü çellolar, çello müzikleri (repertuvarı), çello okulları, ünlü çellistler, Türk çellistler ile içinden çello ve çello müziği geçen kitaplar ve filmler. Kitap bu yönleriyle bir de çello literatürü niteliği kazanıyor. "Çello ile Yolculuğum" tutkuyla, özveriyle kendini bir çalgıya - çelloya - adayan bir hekimin öyküsü. Yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?