Orff destekli etkinliklerle müzik eğitimi - Bilen, Sermin (Müzik Eğitimi Yayınları, 2017)
Mayıs 2017 - 3.Basım Bu kitap Orff destekli 10 müzik etkinliğinden oluşmaktadır. Kitapta yer alan müzik etkinlikleri aracılığıyla öğretmenlere, öğrencilerini öğrenme süreci içine katarak onların müzik potansiyellerini geliştirebilecekleri açılımlar sunulması hedeflenmiştir. Bu etkinliklerin daha iyi anlaşılması için Orff'un eğitim felsefesine de kısaca değinilmiştir. Kitabın ekindeki müzik CD'si ile etkinlikleri yapmanın hem kolay hem de daha eğlenceli olması beklenmektedir. "Kitap yalın ve akıcı bir dil ve masalsı bir biçimle bilgilendirici özlü betimlemeleri, aydınlatıcı kuramsal açıklamaları, işlevsel ve işevuruk eğitim öğretim yöntemi, özgün etkinlikler kapsamı ve zengin içeriğiyle müzik eğitimimizde temel bir gereksinimi giderir, önemli bir boşluğu doldurur niteliktedir. Bu niteliğiyle kitabın öncelikle ilköğretim basamağında olmak üzere ön, temel ve hatta orta öğretim basamaklarında yeni bakış ve görüş açılarına, yeni anlayış ve yaklaşımlara, yeni duyarlıklara ve etkili uygulamalara yol açması beklenmektedir." Prof. Dr. Ali UÇAN