İçinden deniz geçen çocuklar - Demir, Namık Kemal (Müzik Eğitimi Yayınları, 2017)
2. Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali Şiir Özendirme Ödülü Namık Kemal Demir "Kendini Tanı" sözünün peşinde oldu hep. Tutsaklığını istiridyenin içinde inci olarak ödeyen kum tanesi gibi yaşamda her şeyin bir bedeli vardır. Aşkta her şey tamamlanır. Karşılıklı aşk ölümsüzlüktür. Bir insanı tutkuyla sevmekten korkmamalıdır. Canınız çok yanabilir ama yaşamda büyümenin bir yolu da budur. İçinde büyük tufandan kalan uçurumların çiçeklerini taşıyor. Her denizde gördüğü beyaz yelkenli gemilerle o da kayboluyor. Bir şehirle horona duruyor düşlerinde. Yaşamda yanlış öğrendiklerine kendi yanlışlarını ekliyor. İnsan olmak en zor şeydir. Satılık ve kiralık insanların her yeri doldurduğu günümüzde esas mücadelenin şimdi verilmesi gerektiğine inanıyor. Bu nedenle kalbi içinden deniz geçen çocuklarla birlikte. İlk şiir kitabı "Ders Kitabının Arasında" 2000 yılında yayınlandı. "İçinden Deniz Geçen Çocuklar" onun ikinci şiir kitabı