Müzik eğitimin temelleri - Tarman, Süleyman (İstanbul : Müzik Eğitimi Yayınları, 2016)
Anne-Babalar ve müzikçi olmayanlar için Müzik öğrenci ve öğretmenleri için Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile araştırmacılar için Eğitim Fakülteleri ve Güzel Sanatlar Fakülteleri için Bu kitapta, birbirinden farklı, birbirinden bağımsız gibi gözüken, ancak aslında bir yap-boz bulmacasının parçaları gibi bir araya getirildiğinde, müzik eğitiminin bütününü oluşturan çeşitli bölümler yer almaktadır. Kitapta, yetişkin bir müzikçi olarak kendinizi ve öğretim yöntemlerinizi geliştirmenize; bir müzik öğrencisi ya da araştırmacısı olarak müzik eğitiminin temel kavramlarını öğrenmenize; -müzikçi olmayan- bir genç ya da yetişkin olarak da hem kendinizin hem de ailenizdeki ya da çevrenizdeki diğer yakınlarınızın müzik yeteneğinin, müzik zekasının ve yaratıcılığının sınırlarını tanımanıza ve bunu nasıl geliştirebileceğinize yarayacak konular bulacaksınız. İçindekiler Müzik Eğitiminin Türleri Çoklu Zeka Kuramı ve Müzik Zekası Müzik Yeteneği Müzik Öğretimi Suzuki, Orff, Kodaly Yöntemleri (2.Basıma eklendi) Müzik Eğitiminde Program Geliştirme Müzik Eğitiminde Ölçme Müzik Yetenek Testleri Yaratıcılık
1
Keywords: Music education; Müzik eğitimi