Müzik bilimine doktriner yaklaşımlar - Tekin, Hatice Selen (Müzik Eğitimi Yayınları, 2014)
Müzik Bilimine Doktriner Yaklaşımlar isimli bu kitap özü itibariyle alanında az sayıdaki eserlerden biridir. Burada "Sanat, sanat için yapılır ve estetik kaygılar taşımak zorundadır" temel konusuna vurgu yapılmıştır. Kitapta sanatın estetik ve uyum içinde, metalaşmadan sunulması ve bu noktada akademisyenlerin, müzik bilimcilerin ve sanatçıların sorumluluğuna dikkat çekilmiştir. Don Kişot benzetmesiyle, bugünün müzikbilimcilerinin sergilemesi gereken tavır net bir biçimde çizilmiştir. Tüm bu doktriner yaklaşımlar ancak müzik bilimcilerin kendilerini özgür hissetmeleriyle mümkün olabilir. Don Kişot olanaksıza saldıracak kadar cesurdur. Küreselleşme sürecinde müzikte özgürleşmek ise çağımızın Don Kişot'larının ortaya çıkmasıyla ancak mümkündür ve sanat bu sayede hak ettiği değeri bulabilir. Bu kavramsal çerçevede içinde kitapta aşağıdaki konu başlıkları ele alınmıştır: Müziğin Metalaşması ve Müzik Endüstrisi, Postmodern Popüler Müzik Karşısında "Don Kişot" Olabilmek, Şâir ve Besteci Arasındaki Âhenk, Sahne Estetizmi, Popüler Kültür ve Türkülerimiz