Eduard Zuckmayer ve cumhuriyet müzik eğitimi - Uçan, Ali (Müzik Eğitimi Yayınları, 2013)
Bu kitap kendine özgü bir yaşam ve devrim öyküsü içeriyor. Kitapta ulu Atatürk'ün önderliğinde gerçekleşen Türk müzik devriminin ikinci aşamasında görevlendirilen ünlü sanatçı ve eğitimci Eduard Zuckmayer'in kendini çağdaş Türk müzik eğitimine adayarak yaptığı kapsamlı çalışmalar ve unutulmaz hizmetler anlatılıyor. Kitap anıt insan Zuckmayer'in yaşamının son otuzaltı yılını geçirdiği ikinci yurdu Türkiye'de özgün birer Atatürk ve Cumhuriyet kurumu olan Müzik Öğretmen Okulu, Cumhurbaşkanlığı Filarmonik Orkestrası, Ankara Devlet Konservatuvarı, Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü ve Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü'nde gerçekleştirdiklerini sergiliyor. Cumhuriyet müzik eğitiminin en saygın uzman başmimarlarından biri olarak Atatürk'ün öngördüğü ilkeler ve ülküler doğrultusunda Türk ulusuna hizmeti tüm insanlığa hizmet olarak gören bir anlayışla çalışan tek başına bir kurum niteliğini vurguluyor. Bütün bu özellikleriyle kitap 1930'lar-1970'ler döneminin Cumhuriyet müzik eğitimi devrimine Zuckmayer odaklı, çok yönlü ve çok anlamlı bir ışık tutuyor