Adım adım piyano - Cengiz, Onur (Müzik Eğitimi Yayınları, 2019)
Bu kitap piyano çalmak isteyen sekiz yaş ve üzeri tüm müzik severler için ülkemizde kullanılan ve yurt dışında da büyük başarıya ulaşan bazı tanınmış seri metotların alternatifi olarak beğeninize sunulmuştur. Yabancı piyano metotlarındaki şarkılar, yabancı kültürlerinin örneklerini yansıttığından, bu kitapta aynı konulara kendi şarkılarımızla ve Türkçe sözlü olarak yer verilmiştir. Kitabın piyasadaki benzerlerinden oldukça önemli bir başka farklılığı da "Youtube Video Destekli" oluşudur. Sayfalarda yer alan QR kodu cep telefonunuza okutarak o parçanın nasıl çalındığını gösteren videoya anında ulaşabilir eseri izleyebilir/dinleyebilirsiniz. QR kod okuyucu ücretsiz cep telefonu uygulamalarını AppStore ya da Google PlayStore mağazalarında bulabilirsiniz. Tamamı renkli olan kitaptaki konu içeriklerinin birbirleri ile bağlanışı, müzik cümlelerinin çalınırken sözleri ile birlikte uygulanması, küçük çocuklarımız için boyama alanlarının olması ve bütün bunlara ek olarak "öğretmen eşliği" piyano çalmayı daha eğlenceli bir hale getirmektedir. Kitabın sonunda ise sene sonu gösterileri için küçük bir repertuvara yer verilmiştir