Piyano için 12 halk türküsü - Karikov, Cemil (Müzik Eğitimi Yayınları, 2018)
Bu kitapta Kırım'lı besteci Cemil Karikov tarafından düzenlenerek piyano repertuvarına kazandırılan Tren Gelir, Üsküdar'a Gider İken, Bugün Bize Pir Geldi, Bir Ateş Ver, Şemsiye, Trabzon, Ata Barı, Al Mendili, Bülbülüm Altın Kafeste, Yörük Ali, Üç Ayak ve Bom Bili Bom isimli 12 modal türkü yer almaktadır. Kitabın Türkiye'de yayınlanması için büyük emek harcayan değerli müzik eğitimcisi Metin Batur'a ve eserleri seslendirerek parmak numaralarını ekleyen Gülnur Ünlütürk'e teşekkür ederim. Kitaptaki eserler daha önce İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'nde seslendirilmiş ve hem öğrenciler hem de öğretmenler tarafından büyük beğeniyle karşılanmıştır. Kitapta yer alan türküleri içindekiler kısmından dinleyebilirsiniz. Kullanıcıların eser seçimini kolaylaştırması ve fikir vermesi bakımından bütün parçaların indirilebilir MP3 dosyalarını ise ücretsiz olarak bir defeda (13MB) indirmek için buraya tıklayınız. Dünya piyano repertuvarına Anadolu coğrafyasından çıkarak katkı sağlayacak olan bu değerli türkülerin bütün piyanistler tarafından sevilerek seslendirilmesi dileğiyle. Prof. Dr. Süleyman Tarman; Kitap Hakkında: Bizim komşumuz olan Türkiye'nin müzik kültürü çoğu hususta bizim için bir bilmece olarak kalmaya devam etmektedir. Yetenekli besteci Cemil Karikov'un hazırladığı "12 Türk Halk Türküsü" piyano eseri derlemesi sayesinde bu parlak ve özgün kültür bize daha yakın ve daha erişilebilir olmuştur. Özgün ritimler, ilginç ve harmonik makamlar, piyano eserlerinin imgesel anlatımı, gerçek Doğu motiflerine boyanmış bu ülkenin doğasını daha çok anlamamıza imkan sağlamaktadır. Şüphesiz ki ölçek olarak fazla büyük olmayan anlaşılabilir bu besteler, müzik okulları, piyano öğrencileri ve öğretmenleri ile müzikseverlerin repertuvarını zenginleştirmekte, onlara Türkiye'nin zengin müzik mirasına dokunma imkanı sağlamaktadır. Ye. N. Polinnikova, Sergey Rahmaninov 1 No.lu Müzik Okulu Müdürü Simferopol / Kırım