Piyano için ilk mozart albümü - Özyüksel, Serpil (İstanbul : Müzik Eğitimi Yayınları, 2017)
Müzik Eğitimi Yayınları için oluşturulan ve içinde 30 eser yer alan bu albüm, yayınevinin Barok Dönem - Bach ile başlayan ve tüm dönemleri kapsayan arşiv oluşturma projesinin ikinci kitabı olarak hazırlanmıştır. Klasik Dönem'in en önemli bestecilerinden olan Wolfgang Amadeus Mozart'ın; hem mesleki müzik eğitiminde ve hem de amatör müzik eğitiminde, öğrencilerin Mozart'ın eserlerini çok severek çalmaları ve müzikal donanımlarının gelişmesinde ayrı bir vardır. Bu Mozart albümünü, sayıca çok fazla ve değişik edisyonlar araştırılarak ve öğrencilerle uygulanarak hazırlanmıştır. Eserlerin seçiminde hem öğrencilerin teknik ve müzikal gelişimlerine katkıda bulunmaya hem de herkes tarafından beğenilir ve kolaylıkla çalınabilir olmasına dikkat edilmiştir. Ayrıca bu albümle, yayınevinin hedefleri doğrultusunda Mozart'ın eserlerine ulaşmada kaynak sıkıntısı çekenlere de bir ölçüde yardımcı olmak istenmiştir. Temel piyano eğitimi almış her yaş ve düzeydeki piyano öğrencilerinin severek çalacağını ve öğretmenlerimizin de beğeneceğini umduğumuz "Piyano için İlk Mozart Albümü" isimli kitabımızın yararlı olması dileğiyle. Mucizeye inanmak için Mozart dinlemek gerek. 250 yıldan önce yaşamış olan Mozart, bugün hala gelmiş geçmiş en büyük besteciler arasında zirvedeki yerini korur. Bir çocuk dahi olarak henüz 5 yaşındayken beste yapmaya başlamış ve kısacık ömrüne 600 den fazla eser sığdırmıştır. Mozart'ın eserleri klasik müzik dinleyicisi olsun olmasın herkesin hayatına mutlaka girmiştir. Konser salonlarında değilse, hava limanlarında, reklam müziklerinde veya cep telefonu melodilerinde..ve farkında olalım olmayalım mutlaka etkilemiştir. Mozart; arınma ve mucizenin tanımı. Mozart dinlemeye su gibi, ekmek peynir gibi ihtiyacımız var. Ruhumuzu arındırmak için. Mozart kısacık bir cümlede herşeyi ifade edebilen bir müzisyen. Üç notayla dahi bunu nasıl başarabildiğiyse tam bir mucizedir. Aslında muzip ve şakacı bir müzisyen O..Zekası farklı. Tazeliğini hiç kaybetmiyor. Onu keşfedene yeni kapılar açıyor. Bu güzel kitapta sizin de çalabileceğiniz kolaylıkta ama içi hazinelerle dolu cümlelere ulaşacaksınız. Ne mutlu sizlere! Yayınevine ve sevgili Serpil Özyüksel'e teşekkürler... Gülsin Onay, Piyanist-Devlet Sanatçısı
1
Keywords: Piano album; Piyano albümü