Moda tasarımında mücevher tasarımı - Galton, Elizabeth (Literatür Yayıncılık, 2015)
Literatür® Moda Tasarımının Temelleri Dizisi'nin onuncu kitabı olan Mücevher Tasarımı adlı kitap mücevherin tarihçesi ve lüks, couture ve moda mücevher pazarlarıyla birlikte etik uygulama ve pazarlama gibi başlıkları inceliyor. Kitap, tasarım sürecinin ilk eskizden numuneye ve oradan da koleksiyonun oluşumuna doğru nasıl geliştiğini araştırırken müşterilerle ilişkiler, basın ve satın alma sorumlularıyla iş yapma biçimlerini de inceliyor. Mücevher imalatı ve fiyatlandırması ile perakendeciliği irdeleyen kitap, aynı zamanda mücevher tasarımcılarının günlük yaşamlarını ve tasarım işbirliklerinde çalışmaktan bir tasarım ekibi üyesi olmaya, sektörde başarılı olmaları için gereken koşulları ve becerileri de inceliyor. Farklı kariyer yollarına genel bir bakış sunuyor ve günümüzün en yetenekli mücevher tasarımcılarının dünyasına bir pencere açıyor. Mücevher Tasarımı mücevher sektöründe bir kariyer hedefleyen herkes için zengin bir ilham kaynağı ve gerekli bir araçtır. "Bu kitap, takı tasarımı bölümlerinden yeni mezun olanlar ve bir işletme kurmak isteyen ya da koleksiyon oluşturmak isteyenler için muhteşem bir kaynaktır. Çok güzel hazırlanan kitap derinlikli, profesyonel görünüşüyle hem cesaretlendirici hem de yol gösterici. Keşke ben kariyerime başlarken böyle bir kitap olsaydı!" _ Karen Bachmann, Fashion Institute of Technology, New York, ABD