Moda tasarımında erkek giyim - Hopkins, John (Literatür Yayıncılık, 2016)
Literatür® Moda Tasarımının Temelleri Dizisi'nin kitapları görsel sanatlar öğrencilerine moda tasarımı disiplini içerisinde, her bir temel konuyu teorik ve pratik olarak inceleme imkânı verecek şekilde tasarlanmıştır. Bu kitaplar öğrenciler ve profesyonellerden verilen örneklerle toparlanan ve anlaşılır diyagramların yanı sıra ilham veren görsellerle anlatılan konular üstüne, temel birer inceleme niteliğindedir. Literatür® Moda Tasarımının Temelleri Dizisi'nin yedinci kitabı olan Moda Tasarımında Erkek Giyim, modanın bu büyüleyici alanındaki hareketlilik ve mevcut bazı karmaşık ilişkiler üstüne güncel bir perspektif sunmaktadır. Bu görsel olarak da ilham verici kitap, aynı zamanda erkek giyimini yüzyıllar boyunca tanımlamış çeşitli sosyal ve tarihsel içerikleri geniş bir bakış açısıyla ele almaktadır. Erkek giyimin araştırma kaynakları ve tasarım süreci, öğrenci ve yeni mezunların moda çizimleri ve sunum formatlarının yanı sıra, daha yerleşik markalar bağlamında da değerlendirilerek sunulmaktadır. Kitap ayrıca, 20. yüzyıl erkek giyimini belirlemeye ve etkilemeye devam eden çeşitli tarz ve modellere yakından bir bakış sunan çağdaş erkek giyim markaları, stilist ve tasarımcılarla röportajlar da içermektedir