Piyano: eğitimi ve kısa tarihi - Saraç, Muzaffer (Ankara: Müzik Eğitimi Yayınları, 2018)
Bu kitap yazarın ağırlıklı olarak, gençlik yıllarında yazdığı makalelerden oluşmaktadır. "Piyano çalışırken" başlıklı bölümdeki çalışma önerileri, elli yıldır piyano başında olan bir emektarın, otuz beş yılını aralıksız öğretmenlik yaparak geçirmiş bir eğitimcinin, yılların süzgecinden geçmiş ve denenmiş - son derece kıymetli - önerileridir. İÇİNDEKİLER Schumann ve Çocuk Sahneleri Yaşamı ve Müziği ile Chopin 6-11 Yaş Grubu Çocuklarında Piyano Eğitimi Müzik Okullarındaki Piyano Dersleri Üzerine El Pozisyonu Güzel Piyano Çalmak İçin Arpejler Bach Çalarken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Çocuk ve Müzik Eğitimi Çocuklarda Müzik Eğitimi Piyanonun Kısa GeçmişimÇocuklarımız, Çocuk Şarkıları Söyleyerek Büyümeliler
1
Keywords: Piano; Piyano