Masal şarkıları - Çağlak, Tuğba; Karakoç, Elvan (Ankara: Müzik Eğitimi Yayınları, 2020)
Bu kitapta Balta Bıyık, Bitmeyen Masal, Külden Eşek, Dom Dom Böceği, Feride, Neydik? Ne Olduk? Ne Olacağız?, Merdane Cos, Sihirli Mühür, Topal Karga ve Fatmacık'la Yusufcuk olmak üzere 10 masal bestelenerek şarkıya dönüştürülmüştür. Kitapta her masalın renkli görseline, masal metnine, notalarına, şarkı sözlerine ve piyano eşliklerinin notalarına yer verilmiştir. Ayrıca kitabın beraberindeki CD'de şarkıların hem solist tarafından seslendirilmiş kayıtları hem de yalnızca piyano eşlik altyapıları bulunmaktadır. -Kitap çocuklarımızın kendi kültürlerini tanımaları, halk kültürünün mirası olan masalların şarkılaştırılması yoluyla çocuklar ile halk kültürünü buluşturmak ve eğitim müziği dağarcığımıza yeni şarkılar eklemek amaçlarıyla ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik olarak hazırlanmıştır. Müzik dersine disiplinler arası yaklaşım bakımından katkı sağlayan bu kitap, hem masal anlatımı, hem masal şarkısının seslendirilmesi hem de canlandırılması ile oldukça keyifli ve öğretici bir çalışma sağlamaktadır. Ayrıca CD destekli olması bakımından nota okumasını bilmeyen kişiler tarafından da kolaylıkla kullanılabilir.
1
Keywords: Masal şarkıları; Fairy tale songs