Viyola ve piyano için Türkü albümü - I - Sonsel, Ömer Bilgehan; Serin Özparlak, Çağla (Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık, 2020)
Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı'nda öğretim elemanı olarak görev yapmakta olan ve mesai arkadaşı olmaktan gurur duyduğum değerli meslektaşlarım Ömer Bilgehan SONSEL ve Çağla SERİN ÖZPARLAK'ı, "Viyola ve Piyano için Türkü Albümü - I" çalışmalarından ötürü tebrik ederim. Eserlerin viyola ve piyano ekseninde kompozisyonunun yapıldığı albümde, farklı yörelere ilişkin Türk müzik kültürünün yansımalarından oluşan çoksesli sekiz türkü düzenlemesine yer verilmiş olup; söz konusu çalışmaya yanı sıra işitsel kaydının da eklenmiş olması, viyola eğitimi ve öğretimi açısından ayrıca önem arz etmektedir. Düzenlemelerde viyolanın kendine has tınısal bütünlüğünün ortaya çıkması bakımından ise karakteristik olan registerler ön planda tutulmuş; temel beceri ve teknikleri kazanmış olan tüm viyola öğrencilerinin çalabilmesine yönelik olmasına da ayrıca özen gösterilmiştir.
1
Keywords: Müzik; Music