Seramik teknolojisi - Arcasoy, Ateş (Literatür Yayıncılık, 2020)
Saygı değer hocamız Prof. Dr. Ateş Arcasoy' un 1983 yılında yayınlanmış olan "Seramik Teknolojisi" isimli kitabı son yıllara kadar seramik sanat ve mühendislik eğitiminde konusunda tek kapsamlı kaynak niteliğini taşımaktaydı. Yine bu kitap uzun yıllar seramik sektöründe çalışan tasarımcı, mühendis ve teknisyenler için de bir başvuru kitabı idi. Tekrar yazılan bu son kitap Prof. Dr. Ateş Arcasoy ve Doç. Hasan Başkırkan tarafından hazırlanmış olup kapsamı son teknolojileri içerecek şekilde güncellenmiştir. 40 yıldır öğrenci, mühendis ve öğretim görevlisi olarak Türkiye seramik alanında yer alan birisi olarak, bu kitap geniş kapsamı, konuların kolayca anlaşılabilir olması ve yaratıcı anlatım tekniği ile beni çok etkiledi. Türkiye Seramik Federasyonu desteğiyle basılan bu yeni kitabın da üniversite ve endüstride uzun yıllar kaynak kitabı olacağına inanmaktayım. _Tolun Vural Seramik Yüksek Mühendisi GD SERFED Yönetim Kurulu Üyesi TSD Başkan Yardımcısı İçindekiler Seramiğe Giriş Seramik Ürünlerin Sınıflandırılması Seramik Hammaddeleri Kil Ocakları ve İşletmeleri Kaolinlerin Süzülmesi Kil, Kaolin veya Seramik Çamurlarına Uygulanan Deneyler Feldspatlara ve Kuvarsa Uygulanan Deneyler Seramik Endüstrisinde Çamur Hazırlama Seramik Çamurunun Şekillendirilmesi Seramiğin Kurutulması Seramiğin Pişirilmesi Endüstriyel Seramik Çamurları Özel Seramik Çamurları İleri teknoloji Seramikleri Astarlar Seramik Çamurlarının Renklendirilmesi Seramik Boyaları Seramik Sırları Emaye Sırları