Kırıkkale Keskin'in kültür mirası - Saluk, Yağmur (İstanbul: Literatür Yayıncılık, 2016)
Geleneksel Mimari Miras ile ilgili çalışmalar; bir bölgenin mimari karakterini, yöresel malzemelerini, yazılı-sözlü kültürünü ve daha birçok özgün unsurunu ele alarak, bu değerlerin korunmasına ve yaşatılmasına katkı sağlamaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tehdit altında olan geleneksel mimari mirasın nasıl ayakta tutulacağı konusunun koruma alanında uzmanlaşan tüm disiplinlerin temel sorunu olması, bu kitabın ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır. Kırıkkale - Keskin'in Kültür Mirası: Orta Anadolu'da Bir Belgeleme ve Koruma Çalışması'nda, tarihi antik dönemlere dayanan Keskin'de bulunan korunması gerekli kültür varlıklarının belgelenmesi, koruma önerilerinin geliştirilmesi ve bu çalışmaların yanı sıra bölgede turizm potansiyeli ortaya çıkaracak bir gezi güzergahı oluşturularak Keskin'in tanıtımına katkı sağlanması amaçlanmıştır. Koruma projeleri ile birlikte turizm kavramı da ele alınarak tarihi çevrenin sürdürülebilirliği sağlandığında, Orta Anadolu'nun merkezinde bulunan Keskin'in kültür mirası korunarak gelecek kuşaklara aktarılacaktır.
1
Keywords: Şehircilik; Urbanism