19. yüzyılın ikinci yarısında Galata ve Pera - Akın, Nur. (İstanbul : Literatür Yayıncılık, 2011)
Prof. Dr.Nur Akın'ın 19. Yüzyılın İkinci Yarısında Galata ve Pera adlı çalışması biçim ve içerik açısından yenilenerek ikinci basımını yaptı. Nur Akın, bölgenin sosyal yaşam içindeki konumunu birincil kaynaklara ulaşarak, dönemin Fransızca yayımlanan gazetelerini tarayıp ilgili tarih enstitülerinde yaptığı araştırmalarla hazırladı. Tarihsel kent dokusu içinde İstanbul'u simgeleyen en önemli bölge olan Galata ve Pera'nın 19. yüzyıl içinde yaşadığı değişim süreci çizim, fotoğraf ve belgelerle saptanıyor. Bölgenin ticaret ve eğlence yaşamı; konutlar, oteller ve pasajlar; sanat merkezleriyle gazinolar sosyal yaşam içinde ele alınıyor.
1
Keywords: Architectural history; Mimarlık tarihi