Görsel mimarlık sözlüğü - Stone, Sally; Harris, Paul.; Ambrose, Gavin (İstanbul : Literatür Yayıncılık, 2020)
Bu kitap mimarlıkta en sık kullanılan pek çok terimi içeren bir rehberdir. Abaküs'ten Zigurat'a, Kolondan Korniş'e, Ha-ha ve Gökdelen'e uzanan içeriğiyle mimarlıkla ilgilenen herkes için benzersiz bir kaynak olacaktır. Okuyucuya mimari terminolojiyle ilgili gelişkin bir kavrayış sunmak için her bir terim açıklanmış ve uygun bağlama yerleştirilmiştir. 250'den fazla sık kullanılan mimari terim biçimlendirilmiş ve resimlenmiştir. Çan Kulesi, Cephe Kaplaması ve Rotond gibi pratik terimlerden, Dekonstrüktivizm, Fonksiyonalizm ve Modernizm gibi akım ve üsluplara; Blobitecture ve McMansion gibi modern terminoloji ve kavramlardan hala kullanılmakta olan pek çok geleneksel terim yer almaktadır.
1
Keywords: Mimarlık; Architecture