Görsel moda tasarımı sözlüğü - Harris, Paul (Literatür Yayıncılık, 2012)
Moda tasarımı, günümüzün en önemli ve etkili disiplinlerinden biridir. Sürekli evrim geçiren bu disiplinde kullanılan terminolojiye hakim olmak, gerek profesyonel tasarımcı ya da öğrenciler açısından, gerekse moda tasarımına ilgi duyan herkes açısından giderek daha fazla önem arz etmektedir. Bu bağlamda, Görsel Moda Tasarımı Sözlüğü, moda tasarımında rol oynayan ana terimleri içeren kullanımı kolay bir referans olarak karşımıza çıkıyor. Moda çalışanları, içinde bulundukları şehir ortamından, tutkularından, güncel yaşamlarından ve geçmişin zenginliğinden ve daha sayısız kaynaktan esinlenebilirler. Heyecan verici tasarımlar yaratabilmek için anahtar kelime esindir. Bu kitabın yaratıcılığınızı uyandıracak bir fikir kaynağı olmasını umuyoruz. Sözlükte her madde, ele alınan konunun çizimi ya da görsel bir örneğini de içeren özet bir tanım ve ek bilgileri içermektedir. Kitap, baby doll ve basque; amerikan bezi ve damask gibi genellikle yanlışlıkla birbirinin yerine kullanılan ya da karıştırılan pek çok terimin net olarak anlaşılması amacını taşımaktadır. Klapa, Desen ve Tekstil Sembolleri gibi pratik terimlerden, Postmodernizm, Bitiştirme ve Zamanın Ruhu gibi kavramsal terimlere, hem modern terminoloji hem de hala kullanımda olan geleneksel terimler bu kitapta yer almaktadır. Görsel açıklamalarda sık sık önemli tasarımcıların giysilerine yer verilerek, farklı konseptlerin doğru kullanımı resmedilmektedir. Kitabın sonunda yer alan zaman çizelgesi, moda tarzlarındaki değişimi; çağın ruhunun, kumaşların ve teknolojik gelişmelerin modanın gelişimi ve evrimine çarpıcı etkilerini; toplumun sürekli değişen zevk ve tercihlerinin yüzlerce giysi ekolünün doğmasına ön ayak oluşunu göstermektedir.