Yaratıcı tasarımın temelleri - Harris, Paul (Literatür Yayıncılık, 2013)
Yaratıcı Tasarımın Temelleri, Literatür Akademik Temeller Dizisi'nde yer alan diğer kitaplar gibi görsel sanatlar öğrencilerine grafik tasarımın ana öğelerini ve bunları ortaya çıkaran düşünceleri tanıtmaktadır. Bu kitaplar, öğrencilerin ve profesyonellerin çalışmalarından örneklerle hazırlanmış, şemalaştırılmış, esin veren görsellikle uygulamalı görsel sanatlara bir giriş sunuyor. Günümüzde grafik tasarım alanında fark edilmek, iyi bir izlenim bırakmak ve müşterilerin dikkatini çekmek için rekabet eden rakipler çoğaldıkça tasarım yapmak giderek zorlaşıyor. Yaratıcı Tasarımın Temelleri, göz alıcı ve verimli tasarımlar üretmenin temellerine tam olarak hâkim olmanın yollarını sunuyor ve okuyucuyu adım adım yaratıcı sürecin basamaklarından geçiriyor. Kitapta yer alan başlıklar format, sayfa düzeni, ızgaralar, tipografi, renk, imge, baskı ve sonlandırma. Çağdaş tasarımcıların, akademisyenlerin ve öğrencilerin tasarım sürecinde karşılaşabilecekleri pratik konuların yanı sıra tasarım teorileri ve tarihi hakkında da bilgiler içeren Yaratıcı Tasarımın Temelleri, grafik tasarımla ilgili önemli bir rehberdir