Grafik tasarımda renk - Harris, Paul (Literatür Yayıncılık, 2013)
Grafik Tasarım Temelleri Dizisi'nin yedinci kitabı olan Renk, Grafik Tasarım dalındaki temel başlıklarla ilgili kuramlara ve uygulamalara yönelik bir keşif sunuyor. Renk, grafik tasarımda renk kullanımı üzerine bir rehberdir. Renk, düşünceleri ve duyguları tasarımın başka hiçbir öğesinin yapamadığı şekilde temsil eder. Kitap, renklerin ne anlama geldiğini, özünü ve kültürel bağlamını derinlemesine inceler. Bu aşamadan sonra da tasarımda amaçlanan etkiyi elde etmek için, rengin nasıl kontrol altında tutulabileceğini anlatır. İçinde kullanılan mürekkep çeşitliliğiyle kendi başına grafik tasarımda renk kullanımına örnek oluşturan kitapta pantone, metalik ve floresan mürekkepli görseller, rengin kâğıt üzerindeki etkilerini birebir sunmaktadır. Kâğıtlar çok çeşitli renklerde mevcuttur ve bu çeşitlilik tasarımcıya pek çok farklı türü birleştirmek için yaratıcı potansiyel sağlar. Rengin bu özelliği kitapta kullanılan üç farklı kâğıt stokuyla okuyucuya sunulmuştur. Rengin temel ilkeleri, ışığın nasıl kontrol edildiği, renk bileşimleri ve armonileri kitabın üzerine kurulduğu ilkelerdir. Kitap, Grafik Tasarım, Tipografi ve görsel sanatlar alanlarında eğitim alan öğrenciler için düşünülerek hazırlanmıştır yine de modern tasarımda kullanılan ilkelere yönelik temel bilgi edinmek isteyen herkesin faydalanabileceği bir kaynaktır. Öne Çıkan Başlıklar; Renk Kodları, Renkleri Betimlemek, Renkçarkı Seçimi, Renk Bileşimleri, Renk Sistemleri, Özel-Üretim Renkleri, Floresanlar, Metalikler, Renk Planlaması, Renk Detaylandırması, Renk Katmanları, Tonlar, Üst Üste Baskı, Görselleri Renklendirmek, Renk Manipülasyonu, Degrade, Alt Renk Eklenmesi, Renk Kodlaması, Uyarı Olarak Renk, Rengin Etkisi, Bir Kimlik Yaratmak Katkıda Bulunanlar; 3 Deep Design, Aboud Sodano, Aufuldish + Warinner, Bis / Browns, Bruce Mau Design, Cartlidge Levene, Experimental Jetset, Faydherbe / De Vringer, Form Design, Frost Design, Gavin Ambrose, Hjalti Karlsson, Intro / Iris Associates, KesselsKramer, Lobo / Matt Lumby, NB: Studio / North, Research Studios, Rose Design / Roundel, Sagmeister Inc., SEA Design, Segura Inc., Solar Initiative, Spin / Still Waters Run Deep, Struktur Design, Design, Studio AS / Studio KA, Studio Myerscough / Summa, Wladimir Marnich