İç mekan tasarımında mağaza tasarımı - Mesher, Lynne (İstanbul : Literatür Yayıncılık, 2013)
İç Mekân Tasarım Temelleri Dizisi, farklı tip mekânların, iç mekân tasarım ilkelerini inceleyen başlıklar sunmaktadır. Bu kitaplar, profesyonellerin ve öğrencilerin çalışmalarından alınmış örneklerle konuya derinlikli bir giriş sunmaktadır. Bu serinin ilk kitabı olan Mağaza Tasarımı, okuyucuyu perakende mekânında bir gezintiye çıkarır. Bu yolculuk, tasarım konseptinin başlangıç noktasını, marka ve kimlik konuları olarak ele alır. İç mekân ve onun bağlam, konum ve düzenlenmesi arasındaki ilişki incelenmiştir. Okuyucunun çıktığı yolculuk bu açıdan pafta düzeni, sirkülasyon ve yürüyüş hızıyla ilgili derin bir incelemeye dönüşür. Mekân tasarımının sınırlarını genişletme yöntemleri ve deneyimi gösterilmektedir. Bunun inşaat endüstrisi ve doğa üzerindeki etkileri tüm metin boyunca tartışılmıştır. Bu kitap, belli bir kullanıcı çevresinin mekânı nasıl algıladığını ve hangi kavramlar üzerine kurduğunu ortaya çıkararak iç mekân tasarımına derinlikli bir yaklaşım sunar. Öne Çıkan Başlıklar; Markalaşma, Perakende Satış Mekânı Tipleri, Perakende Ortamı, Giriş, Malzemeler, Aydınlatma, İklim ve Ses, Sirkülasyon, Yürüyüş Hızı, Ürün Sergilemesi, Arka Oda, Dükkan Cephesi, Ön Cephe, Armatürler ve Donatılar, Grafikler Katkıda Bulunanlar; 6a Architects, Bohlin Cywinski Jackson, Brinkworth, Caulder Moore, Checkland Kindleysides, Daizel and Pow, Droog, Formavision, Four IV, Future Systems, HMKIM, Jerde Partnership Inc., John Pawson, QuA, Saguez & Partners, Shed Design, Studio Makkink and Bey
1
Keywords: İç mimarlık; Interior architecture