Stant tasarımı ve sergileme - Locker, Pam. (İstanbul : Literatür Yayıncılık, 2013)
İç Mekân Tasarım Temelleri Dizisi, sergileri, farklı tip mekânların, iç mekân tasarım ilkelerini inceleyen başlıklar sunmaktadır. Bu kitaplar, profesyonellerin ve öğrencilerin çalışmalarından alınmış örneklerle konuya derinlikli bir giriş sunmaktadır. Stant Tasarımı ve Sergileme, sergi tasarımcısının yaratıcı bir uygulamacı olarak, sergi tasarımı disiplini kanalıyla nasıl daha iyi bir iletişim kurabileceği konusuna odaklanmıştır. Bu geniş kapsamlı terim ticari fuarların gelişimini, marka deneyimlerini, temalı eğlence programlarını, dünya sergilerini, müze galerilerini, ziyaretçi merkezlerini, tarihi evleri ve peyzajda yapılan sanatsal yerleştirmeleri ele almaktadır. Milyonlarca insan her yıl öyle veya böyle bir sergiye gittiğinde bu küresel endüstri daha da büyük bir hale gelmektedir. Stant Tasarımı ve Sergileme, sergi tasarımıyla ilgili kapsamlı bir rehber sunarken grafik tasarım gibi ilişkili disiplinlerle bulanıklaşmaya başlayan sınırları tekrar ele almaktadır. Geçici doğaları ve ticari veya kültürel içeriklerine göre sürekli evrilen sergi tasarımı, karmaşık ve çok yönlü bir disiplindir. Bu serinin ikinci kitabı Stant Tasarımı ve Sergileme konuyla ve bu devasa endüstri içerisinde pratik bir yaratıcı olarak sergi tasarımcısına verilen rolle gerekli tanışmayı sunar. Bu kitap, ilgili çalışma örnekleriyle desteklenen ve dünyanın önde gelen tasarımcılarının katkılarıyla, anlatı mekânı tasarımına esin veren bir yaklaşım sunar. Öne Çıkan Başlıklar; Sergi Aileleri, İzleyici, Hikâye Anlatımı, Esinlenme, Sunum, Anlatı Mekânı, Teşhir, Etkileşimler, Işık, Ses, Grafikler, İşaretler, Teklif, Teslim, Değerlendirme, Katkıda Bulunanlar; Antenna Design, At Large, Bremner and Orr, Casson Mann, Checkland Kindleysides, Diller, Scofidio + Renfro, Frank Gehry, Gewerk Design, Jean Nouvel, John Csaky, Land Design Studio, MAUK Design, Metaphor, Neal Potter, NİCK Bell design, Pentagram, Photosound, Project Orange, Ralph Appelbaum, Softroom, Thomas Heatherwick, Zaha Hadid
1
Keywords: Stant tasarımı; Stand design